Пресни картофи соте с чесън и копър

ГеновеваГеновева
Помощник Готвач
114
754
938
387
2
16/08/2019
"Каквото и да ни разправят, ние сме на мнение, че това са най-вкусните пресни картофки, които човек може да опита "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 989
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и белят, ако са много дребни, не е нужно да ги белите, защото коричката на пресните картофи е много крехка.

След това слагаме картофите в дълбока тенджера и ги слагаме да се сварят в подсолена вода.

Не трябва да са много сварени, просто леко да омекнат или просто казано - да са полусварени. След като са готови картофите, ги прецеждаме и ги режем на големи кубчета, ако има нужда.

Слагаме маслото в дълбок тиган и като се разтопи, добавяме картофите и бъркаме.

Запържваме картофите, докато коричката им стане златиста.

След като картофите са постигнали този цвят, махаме тигана от котлона и овкусяваме със сол, черен пипер, нарязан копър и пасиран чесън.

Объркваме картофите соте добре.

Сервираме пресните картофи соте с чесън и копър топли с чаша студена бира.

Да ви е сладко!

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар