Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан с пресни картофи, копър и чесън

Джолан с пресни картофи, копър и чесън

Джолан с пресни картофи, копър и чесън
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Три часа стояхме на пост пред фурната, докато се изпече до съвършенство този джолан. Най-хубавите три часа от живота ни"

Необходими Продукти

  • джолан - 1 цял
  • пресни картофи - 1.5 кг дребни
  • мед - 1 с.л.
  • бяло вино - 200 мл.
  • копър - 1 стрък
  • пресен чесън - 2 стръка
  • сол - 4 ч.л.
  • черен пипер
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се надупчва с нож. Картофите се обелват от люспите. Всичко се слага в гювеча.

Сухите подправки се смесват и се изсипват върху джолана.

Добавят се виното, разбъркано с меда и водата, и се излива отгоре.

Всичко се разбърква добре и се оставя да поседи 2 часа в хладилника, за да поеме маринатата, като през 20-30 мин се разбърква и джолана се обръща.

Пече се на 180 градуса 3 часа и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: