Начин на приготвяне
Парти бутчетата се измиват, подсушават и овкусяват с паста, приготвена от черен и червен пипер, кимион, сол и олиото. Прибират се на хладно поне за час.
Пресните картофи се измиват хубаво, без да се белят. Ако са дребни, се оставят цели, ако са по-едри се нарязват.
Прехвърлят се в предварително намазана с масло тавичка. Поръсват се със ситно наситнените копър и пресен чесън, сол, черен пипер, чили, кимион.
Картофите се разбъркват хубаво, за да се овкусят и се разстилат по дъното на тавичката равномерно.
Добавят се и парти бутчетата, като им се правят гнезденца в картофите. Отгоре се разпределя останалото масло.
Тавичката се покрива с алуминиево фолио и слага в предварително загрята фурна на 200 градуса за около час, като накрая на печенето фолиото се маха, за да се хванат картофите и бутчетата апетитен златисто-кафяв загар.
Парти бутчетата с пресни картофи, чесън и копър са готови.
Коментари