Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с пресни картофи, копър и чесън

Пилешки бутчета с пресни картофи, копър и чесън

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки бутчета с пресни картофи, копър и чесън
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Винаги може да познаете, кога един поет е намерил време да влезе в кухнята и да приготви нещо вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 10 бр.
  • картофи - 1 кг пресни
  • копър - 1/2 връзка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пресните картофи на колелца.

Бутчетата овкусете с къри, сол и пипер. В подходяща тавичка подредете картофите. Отгоре наредете бутчетата.

Поръсете с един стрък чесън, нарязан на ситно. Налейте малко пилешки бульон, бира или вода.

Покрийте с фолио. Печете на 200 градуса за 35-40минути.

Накрая махнете фолиото и допечете. Поръсете с нарязан копър и чесън.

Пилешките бутчета с пресни картофи, копър и чесън са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Чесънът придава особено пикантен вкус и аромат!
28.07.2016 14:32
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
супер е ,само за студена бира
28.07.2016 14:18
2