Начин на приготвяне
Картофите се белят, измиват и нарязват на кубчета, след което се слагат да се варят. Варят се, докато може да забиете вилицата, без картофът да се разпадне. Гледайте да не са разкашкани.
След това се прецеждат и се намачкват с преса, посоляват се, докато са топли. Оставят се да изстинат и към тях прибавяме яйцата, нарязания на ситно праз, галетата и настърганото сирене.
Объркваме и овкусяваме с черен пипер и чубрица. Накрая нарязваме магданоз и объркваме отново цялата картофена смес.
Наливаме до половината на дълбок тиган олио и слагаме на котлона да се сгорещи. Олиото трябва да е хубаво сгорещено, преди да започнете да пържите картофените кюфтета.
Оформете с ръце топка от картофената смес, след което я сплескайте с ръце до оформянето на кръгло кюфте и накрая оваляйте от всички страни в брашно и сложете да пържете във вече сгорещеното олио.
Така, докато сместа свърши. Пържим картофените кюфтета от двете страни до получаването на златиста коричка и ги вадим върху кухненска хартия да се отцедят от мазнината.
Сервираме с чеснов сос, който сме приготвили, като смесим кисело мляко, майонеза, чесън и копър, объркваме и сервираме.
Ако нямате копър, може и без него, просто аз харесвам свежата комбинация, която се получава.
Да ви е сладко!