Манджа агнешко с картофи

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68576121616
17/08/2019
"Има нещо магическо в това да те поканят на манджа, по селски приготвена, с крехко агнешко "
Приготвяне20 мин.
Готвене1 мин.
Общо21 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 556
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 г с кокал
  • картофи - 1.2 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 3 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • мащерка - 1/2 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се измива, подсушава и нарязва на порции.

Нарязаното месо се изпържва в тиган със сгорещено олио и масло.

Месото се прехвърля в тенджера, а в тигана се налива една чаена чаша вода, в която да се разтвори сосът, образувал се при печенето.

След това водата се излива в тенджерата с агнешкото, като се добавя още около литър вода, нарязаният на дребно лук, скилидки чесън, сол, черен и червен пипер, суха мащерка.

Тенджерата се похлупва и месото се готви на слаб котлон около 20 минути.

През това време се обелват и нарязват картофите, след което се добавят в тенджерата.

Разбъркват агнешкото с картофи се и яхнията се оставя да се готви до пълното увиране на месото и картофите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар