карпачо > карпачо Екзотично ананасово карпачо - Рецепта | Gotvach.bg

Екзотично ананасово карпачо

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
19/08/2019
"Погрижили сме се да изпипаме всичко до последния детайл - за вас остава само да му се насладите "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ананас - ½ бр.
  • пъпеш - 1 резен, сорт "Медена роса"
  • гранола - 4 с.л. хрупкава (по рецепта)
  • За дресинга
  • ликьор от акация - 60 мл (по рецепта)
  • мед от акация - 3 с.л. (по рецепта)
  • маточина - 2 - 3 стръка
  • лайм - 1 бр.
  • ягоди - 6 бр.
* мерки и количества
Карпачо

Начин на приготвяне

Ликьора от акация разбъркваме с меда, сока от ½ лайм и настърганата му кора и 60 г пасиран пъпеш.

Поставяме дресинга в хладилник и го оставяме за 2-3 часа.

Ананаса обелваме и нарязваме на много тънки шайби.

Подреждаме го в порционна чиния, като го гарнираме с ягоди.

Поставяме чинията в хладилник, за да се охлади, за около 40 минути.

Поднасяме карпачото от ананас охладено и заливаме с ароматния дресинг.

Аранжираме с листенца свежа маточина.

Можем да комбинираме с топка сладолед и да поръсвим с хрупкава гранола.

Ръчно изработена керамична чиния 22 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 22 см
4.69 лв.
Виж ››

Хубавите ястия, които приготвяте, заслужават да бъдат поднесени в красиви чинии - като тази ръчно изработена керамична чиния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар