Екзотично ананасово карпачо

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
19/08/2019
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ананас - ½ бр.
  • пъпеш - 1 резен, сорт "Медена роса"
  • гранола - 4 с.л. хрупкава (по рецепта)
  • За дресинга
  • ликьор от акация - 60 мл (по рецепта)
  • мед от акация - 3 с.л. (по рецепта)
  • маточина - 2 - 3 стръка
  • лайм - 1 бр.
  • ягоди - 6 бр.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Ликьора от акация разбъркваме с меда, сока от ½ лайм и настърганата му кора и 60 г пасиран пъпеш.

Поставяме дресинга в хладилник и го оставяме за 2-3 часа.

Ананаса обелваме и нарязваме на много тънки шайби.

Подреждаме го в порционна чиния, като го гарнираме с ягоди.

Поставяме чинията в хладилник, за да се охлади, за около 40 минути.

Поднасяме карпачото от ананас охладено и заливаме с ароматния дресинг.

Аранжираме с листенца свежа маточина.

Можем да комбинираме с топка сладолед и да поръсвим с хрупкава гранола.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар