Торта Еклерова Малина

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Торта Еклерова Малина
Снимка: Яница Николова
1 / 2
17/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"И точно когато си мислим, че животът просто не може да стане още по-хубав, някой ни черпи парче Торта Еклерова малина"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 55 г
  • захар - 50 г
  • ванилия - 1 бр. прахче
  • Сироп
  • вода - 50 г
  • захар - 50 г
  • ванилия - 1 бр. прахче
  • Крем Парфе
  • желатин - 1 пак.
  • сметана - 200 мл течна сладкарска
  • захар - 50 г
  • Глазура
  • желатин - 1 пак.
  • вода - 20 г
  • малини - около 200 г замразени или пресни
  • вода или сок - около 150 мл подсладени с 1 с.л. захар
  • Еклери
  • брашно - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1/8 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • сол - 1 щип.
  • захар - 1 щип.
  • яйца - 1 бр.
  • Крем за еклерите
  • прясно мляко - 165 мл
  • яйца - 1/2 бр.
  • захар - 35 г
  • брашно - 1 и 1/8 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • ванилия - 1/2 бр. есенция
  • За паниране
  • бадеми - около 5 - 6 с.л. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата за тортата яйцата и захарта се разбиват с миксер, прибавя се брашното предварително пресято, ванилията. Пече се във форма за торта с хартия за печене на 180 градуса до суха клечка. След като се охлади, се разрязва на два блата.

За сиропа водата и захарта се кипват за 1-2 минути, ароматизира се с ванилията.

За крем Парфето сметаната и захарта се разбива до меки върхове и се прибавя предварително разтворения желатин в 50 мл вода и разтопен.

За еклерите в съд се кипват водата, олиото, сол и захар. Прибавя се пресятото брашно и се бърка енергично.След това се разбърква с яйцето до лъскава гладка смес.

В тава с хартия за печене с помощта на чаена лъжица се загребва и се поставят на разстояние едно от друго. Пекат се на 220-240 градуса до готовност.

За крема за еклерите в купа се разбива яйцето с брашното и малко мляко. Останалото мляко и захар се слагат в касерола, като кипне, се прибавя на тънка струя, бъркайки непрекъснато от яйчената смес. Отстранява се от котлона и след леко охлаждане се прибавя ванилията и маслото. Разбърква се добре и се охлажда. Еклерите се пълнят с крема.

Сглобяване на еклеровата торта - във форма се поставя единият блат, сиропира се, поставя се част от парфе крема, подреждат се предварително напълнените еклери, слага се другата част от парфе крема, поставя се другият блат, отново се сиропира.

За глазурата върху тортата се нареждат малините и се заливат със смесените сок и предварително разтворения желатин.

Тортата еклерова Малина се прибира да стегне в хладилник, след което се маха от формата и се панира със смлени бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: