Начин на приготвяне
За блата за тортата яйцата и захарта се разбиват с миксер, прибавя се брашното предварително пресято, ванилията. Пече се във форма за торта с хартия за печене на 180 градуса до суха клечка. След като се охлади, се разрязва на два блата.
За сиропа водата и захарта се кипват за 1-2 минути, ароматизира се с ванилията.
За крем Парфето сметаната и захарта се разбива до меки върхове и се прибавя предварително разтворения желатин в 50 мл вода и разтопен.
За еклерите в съд се кипват водата, олиото, сол и захар. Прибавя се пресятото брашно и се бърка енергично.След това се разбърква с яйцето до лъскава гладка смес.
В тава с хартия за печене с помощта на чаена лъжица се загребва и се поставят на разстояние едно от друго. Пекат се на 220-240 градуса до готовност.
За крема за еклерите в купа се разбива яйцето с брашното и малко мляко. Останалото мляко и захар се слагат в касерола, като кипне, се прибавя на тънка струя, бъркайки непрекъснато от яйчената смес. Отстранява се от котлона и след леко охлаждане се прибавя ванилията и маслото. Разбърква се добре и се охлажда. Еклерите се пълнят с крема.
Сглобяване на еклеровата торта - във форма се поставя единият блат, сиропира се, поставя се част от парфе крема, подреждат се предварително напълнените еклери, слага се другата част от парфе крема, поставя се другият блат, отново се сиропира.
За глазурата върху тортата се нареждат малините и се заливат със смесените сок и предварително разтворения желатин.
Тортата еклерова Малина се прибира да стегне в хладилник, след което се маха от формата и се панира със смлени бадеми.