Скариди Карабинери в сол (на фурна)

18/08/2019
"Най-вкусните скариди са тези, които разделите с верни приятели "
Приготвяне3 мин.
Готвене15 мин.
Общо18 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • скариди - 8 бр. карабинери
  • сол - около 500 г едра, морска
  • лимони - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готвенето в сол е един от най-старите методи, използван и до ден днешен.

Освен риба и дори месо можем да приготвим и разкошни скариди по този начин.

Карабинерите са вид голяма скарида с наситено червен цвят, когато е прясна, и запазва цвета си след термична обработка. Чудесен продукт, който не се колебайте да опитате и предложите на вашите гости, ако искате да ги впечатлите.

Може да се сготви по множество начини, но на фурна, чрез метода в сол бихте си спестили време и излишно суетене.

Просто трябва да покриете дъното на тавичка със едра морска сол, да подредите карабинерите и да ги затрупате с още сол.

Пъхате в загрята на 200 градуса фурна и след 10-15 минути (10 за среден размер и 15 за много големи) са готови.

Почиствате от солта и сервирате вашите скариди на фурна.

Може да поднесете и както са си в тавичката със солта, но да я отстраните по краищата, като откриете за погледите на всички тези страхотни скариди.

Гарнирайте задължително с парченца лимон и консумирайте, преди да са изстинали.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар