Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме спанака и праза. После ги задушаваме в тенджера с малко вода за около 10 минути на среден огън.
След което ги отцеждаме в гевгир и пасираме заедно с подправките в чопър.
Картофите изпичаме цели във фурна. Обелваме ги след изпичането и ги пасираме.
Добавяме към пасираните картофи спаначената смес, двете яйца, крема сиренето и галета до получаване на гъсто тесто за оформяне на кюфтета. Слагаме и мазнината.
Правим зеленчукови кюфтета, които нареждаме в тава за печене върху пергаментова хартия и печем до готовност в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Поднасяме с чеснов сос! Да Ви е сладко!
Спаначените кюфтета на фурна са готови.