Начин на приготвяне
Слагаме какаовите бисквити в блендер и ги правим на трохи.
Разтопяваме маслото течно и го добавяме към бисквитите.
Разбъркваме добре и слагаме сместа в тавичка 22 см с махащи стени. Хубаво си оформяме стена и правим блата равен навсякъде с лъжица.
Слагаме да стегне за 30 мин в хладилник.
Правим си шоколада, като затопляме сладкарската сметана, докато се сгорещи, и заливаме двата вида шоколад /който предварително сме начупили на парчета и сложили в купа/. Разбъркаме до получаване на хомогенна смес.
Изваждаме си сладкиша от хладилника и заливаме с получената смес.
След 5-6 минутки слагаме шоколадовия тарт в хладилника за 2 часа поне, за да стегне.
Украсяваме шоколадовия тарт без печене по желание с бонбони или плодове.
Бон Апети!