Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с патладжани

Скумрия с патладжани

Скумрия с патладжани3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ние даваме рецептата, вие готвите, после ни казвате къде да дойдем с бутилка вино, за да оценим крайния резултат"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • скумрия - 2 бр.
  • доматен сок - 400 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Патладжаните се измиват добре. Отстранява им се дръжката и се нарязват на едри кубчета.

Тиквичките и морковите се обелват и измиват. Нарязват се на едри кубчета.

Всички зеленчуци се слагат в йенска тенджера.

Скумриите се почистват и измиват добре. Режат се на дебели дилии.

Добавят се в тенджерата. Заливат се с доматен сок. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се.

Слага се капакът и скумрията с патладжани се слага да се пече.

Накрая се пече около 20 минути без капак, за да се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: