Въздушен тутманик с мас

Hristo-Y-MoniHristo-Y-MoniНовак28
20/08/2019
"Няма тайна - вкусен тутманик, който се топи в устата, се замесва със свинска мас и много, много любов "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 653
  • Преглеждания за месеца976
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В част от прясното мляко слагам маята, 2 с.л. брашно и 1ч.л. захар и оставям да шупне.

През това време разбивам двете яйца с вилица. Сипвам останалото прясно мляко, което съм затоплила леко. Прибавям към него солта, квасеното мляко и сипвам в купата на робота.

Пресявам брашното и започвам да меся, като постепенно добавям брашното, прибавям и маята и постепенно по 1 лъжица слагам от мазнината.

В паничка разтопявам маслото и маста и сипвам и зехтина - така, докато свърши отмереното брашно и мазнина.

Ако ви лепне тестото, може да добавите още малко брашно, но тестото трябва да е много меко. Целият процес на месене и вкарване на мазнината трае около 30 минути с робота.

Когато започне да става на конци и се събере на бъркалката на топка, тестото е готово.

Оформям на топка и оставям за 30 минути да втаса леко, да се отпусне.

След това разточвам, вижда се на снимката, намазвам с масло и слагам сиренето, объркано с две яйца.

Навивам на руло и разпъвам хубаво, и в същото време усуквам. Завивам на охлюв и оставям в тавата, в която ще пека тутманика, за 1 час да удвои обема си.

Преди да пека, намазвам обилно с разбито яйце и пека въздушния тутманик с мас на загрята фурна на 200 градуса. Изваждам и намазвам с масло.

Да ви е сладко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар