Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Селски тутманик с мас

Селски тутманик с мас

Н.ВелеваН.Велева
Новак
156815
Селски тутманик с мас
Снимка: Н.Велева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Знаете ли защо на село тутманикът е най-мек, вкусен и ароматен? Защото е със ... прочетете рецептата и ще откриете тайната"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • хладка вода - 300 мл
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • брашно - около килограм
  • сол
  • захар
  • За плънката
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 300 г
  • свинска мас - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме водата, солта, захарта и маята. Добавяме яйцето, киселото мляко и разбъркваме добре.

Прибавяме брашното по малко, докато получим меко и еластично тесто, което оставяме да почине за половин час.

Отделно сме разбили яйцата със сиренето за плънката. Маста е разтопена.

Късаме топка от тестото, която разточваме на тънка кора. Разделяме я на две и всяка част мажем с мас и разстиламе от плънката.

Завиваме на руло, усукваме и завъртаме на охлювче. Така, докато се напълни избраната от вас тава.

Ако ви остане плънка и мас, ги смесете и намажете тутманика. Оставете да втаса и печете на загрята фурна на 200 градуса. Ако не обичате мас, може да я замените с масло.

Селският тутманик с мас е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: