Начин на приготвяне
Разбъркайте киселото мляко и содата и оставете леко да шупне. Отделно разбъркайте яйцата, една ванилия и половината от захарта до пухкава смес.
Прибавете към киселото мляко и добавяйте чаша по чаша от пресятото брашно. Успоредно с брашното добавете и 1 ч.ч. мазнина по ваш избор.
Постепенно замесете меко тесто и го оставяме да втаса няколко часа. След като бухне, късайте от него малки топчета и ги разточвайте на малки правоъгълници. Напълнете ги с мармалад и ги завийте.
Подреждайте така приготвените локумки в тава с хартия за печене и ги изпечете в загряна фурна на 180 градуса, докато краищата им започнат да почервеняват. Още топли ги оваляйте в останалата пудра захар и ванилия.
Коментари