Начин на приготвяне
Смесваме в тава двата вида брашно и оформяме кладенче.
Сипва се разтопена свинска мас, вино розе, захар, бакпулвер и течна ванилия.
Разбърква се с вилица и замесва тесто, да не лепне.
Разделя се на две части, по-лесно се работи, и всяка разточете на правоъгълна кора с дебелина 0.5 мм.
Мармаладът се наряза на пръчици, разточеното тесто - на малки правоъгълници, вие ги преценете колко големи да са.
В основата на всеки се поставя от гъстия мармалад.
Навива се на пурички и нареждаме в тава върху хартия за печен.
Печем виненките в загрята фурна 180°C до леко порозовяване около 15-20 минути.
Изваждат се празничните сладки и поръсваме пуричките с лимец, розе и мармалад с пудра захар.
Бързо и вкусно! Весели празници!