Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Сьомга със скариди на тиган

Сьомга със скариди на тиган

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Сьомга със скариди на тиган
Снимка: Ivelina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ние може да сме пропуснали да запишем в рецепта и бутилка бяло вино, но вие си знаете"

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 бр.
  • скариди - 8 бр.
  • чили чушка - 1 бр.
  • розмарин
  • черен пипер
  • чесън - 5 бр. скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • бяло вино - 30 мл
  • босилек - листенца пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, мариновам сьомгата с чесън и розмарин за половин час.

След това в затоплената мазнина от зехтина и маслото слагам чили чушката, чесъна /нарязан/ за минутка, да овкуси мазнината, и слагам рибата заедно със скаридите.

Запечатвам от двете страни сьомгата на по-силен котлон за две-три минути, след това наливам 30 мл вино бяло и намалявам котлона.

Нарязвам пресен босилек /листенца/ и поръсвам сьомгата при задушаването.

Добавете количество, колкото ви хареса. Задушавам сьомгата със скариди на тиган до готовност.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: