Начин на приготвяне
Пиперките измиваме, подсушаваме и изпичаме в чушкопек или на огън. Техният вкус е най-добър от тези, запичани във фурната или пък с газова горелка.
Поставяме ги в съд с капак, за да се задушат. Обелваме и почистваме от семенната част. Блендираме на пулсации, за за получим желаната консистенция.
Към тях прибавяме стритите с малко сол скилидки чесън, авокадото, домата, предварително почистен от семена, нарязания на ситно магданоз и растителната мазнина, която прибавяме на струйка.
Изсипваме сместа в купа и към нея прибавяме овчето сирене, настъргано на ситно ренде.
Пастета мажем на филийки, които поръсваме със запечен сусам по желание.
Аранжираме със стръкче магданоз и резенчета люта чушка за любителите на пикантната кухня.