Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Моят чушков пастет

Моят чушков пастет

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Моят чушков пастет
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Най-трудното при приготвянето на този пастет е да не го излапате целия, а да оставите малко и за другите да го опитат"

Необходими Продукти

  • чушки - 7 бр. червени
  • чушки - 3 бр. жълти
  • овче сирене - 300 гр., добре узряло
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 бр., розов, по - малък
  • авокадо - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сусамово олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиперките измиваме, подсушаваме и изпичаме в чушкопек или на огън. Техният вкус е най-добър от тези, запичани във фурната или пък с газова горелка.

Поставяме ги в съд с капак, за да се задушат. Обелваме и почистваме от семенната част. Блендираме на пулсации, за за получим желаната консистенция.

Към тях прибавяме стритите с малко сол скилидки чесън, авокадото, домата, предварително почистен от семена, нарязания на ситно магданоз и растителната мазнина, която прибавяме на струйка.

Изсипваме сместа в купа и към нея прибавяме овчето сирене, настъргано на ситно ренде.

Пастета мажем на филийки, които поръсваме със запечен сусам по желание.

Аранжираме със стръкче магданоз и резенчета люта чушка за любителите на пикантната кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: