Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Пастет с червен хайвер

Пастет с червен хайвер

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Пастет с червен хайвер
Снимка: Veselina
1 / 2
15/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Оригинално предястие, което може да поднесете с водка или с добре изстудено бяло вино"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • червен хайвер - 4 с.л
  • копър - 1 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • заквасена сметана - 4 с.л
  • горчица - 1/2 ч.л
  • хляб - 4 филии типов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата. Обелваме ги. Добре е да са твърдо сварени. Нарязваме ги на малки парченца. Ако желаете може да ги рендосате, също става добре. Слагаме нарязаните на дребно яйца в купа. Добавяме 1/2 ч.л горчица.

Прибавяме 4 с.л заквасена сметана и 4 с.л руски червен хайвер. Измиваме копъра и го нарязваме на много дребно. Нужно ни е 1 с.л нарязан копър. Подправяме на сол и черен пипер на вкус. Объркваме всичко добре.

Нарязваме 4 филии типов хляб на по 4 парчета. Върху всяко малко парченце хляб нанасяме от пастета с помощта на чаена лъжица. Редим парченцата типов хляб с пастета в чиния.

Рецептата е от руски кулинарен сайт. Хайверът, който съм ползвала, е руски от сьомга /от Камчатка/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Ааа, грешиш. Сметаната е нещо много основно в тази рецепта и ако е руска истинска сметана са прекрасни
Веселина, черен хляб се продава на щанда в Берьозка, опакован. Черна тухличка е.
16.10.2016 00:10
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Аз лично не бих използвала точно този хайвер с тези съставки, но въпрос на вкус
15.10.2016 23:36
Veselina
Veselina
Не разполагам с такъв хляб. Да яла съм черен руски хляб. За моя радост ми носят от там различни вкусотии и водка /но не пия, така си седи/.Реших да ги направя с типов и ми допадна. В Берьозка ще се загледам какви хлябове предлагат.
15.10.2016 20:54
marcheva14
marcheva14
Рецептата е много добра, зная я, имам си я записана и когато се съберем на бридж- карето, я правя като малки хапки. Имам забележка към рецепта , задължително този пастет се намазва върху черен руски хляб. Той е силно особен, не се продава никъде другаде освен в руските магазини Берьозка. Пробвай, съвсем различен вкус ще имат тези малки разкошни хапки. Добави и малко ледена водка и всичко вече ще е наред. Само заради типовия хляб гласувам с три точки.
15.10.2016 20:44