Начин на приготвяне
Бобът и нахутът са предварително сварени.
Патладжанът и червените пиперки са изпечени и почистени от люспите.
Нарязваме ги на много ситно или блендираме за кратко.
Доматът разполовяваме на две, отстраняваме семенната му част и нарязваме на средни кубчета.
Ореховите ядки счукваме на едро и запичаме за кратко във фурната.
В подходяща купа смесваме варивата и зеленчуците, като към тях прибавяме кубчетата домат.
Стриваме скилидката чесън с малко сол в хаванче. Към нея по малко прибавяме от мазнината.
Прибавяме нарязания пресен магданоз и балсамов оцет към нашата бобена салата.
Разбъркваме добре всички съставки.
Поднасяме бобената салата с патладжан поръсена с ореховите ядки.