Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Бобена салата с патладжан

Бобена салата с патладжан

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Бобена салата с патладжан
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Есен е, когато минавате по слънчевия тротоар, а тази салата може да си я хапвате през цялата година"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч. стар фасул
  • нахут - ½ ч.ч.., от консерва
  • патладжани - 1 бр., по - голям, печен
  • червени пиперки - 2 бр., печени
  • домати - 1 бр., розов
  • орехи - 50 гр.
  • чесън - 1 скилидка
  • растителна мазнина - 3 - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът и нахутът са предварително сварени.

Патладжанът и червените пиперки са изпечени и почистени от люспите.

Нарязваме ги на много ситно или блендираме за кратко.

Доматът разполовяваме на две, отстраняваме семенната му част и нарязваме на средни кубчета.

Ореховите ядки счукваме на едро и запичаме за кратко във фурната.

В подходяща купа смесваме варивата и зеленчуците, като към тях прибавяме кубчетата домат.

Стриваме скилидката чесън с малко сол в хаванче. Към нея по малко прибавяме от мазнината.

Прибавяме нарязания пресен магданоз и балсамов оцет към нашата бобена салата.

Разбъркваме добре всички съставки.

Поднасяме бобената салата с патладжан поръсена с ореховите ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: