Начин на приготвяне
Петлето се измива добре, нарязва се на парчета и заедно с дреболиите (без дробчето), 1 глава лук и няколко стръкчета прясна чубрица се слага в херметическа тенджера.
Долива се вода и тенджерата се слага на котлона на силен огън. След като заври, котлонът се намалява и месото се вари около час. Отделно може да сварите дробчето. Трябват му не повече от 10 минути.
След като петлето е готово, го обезкостявате, а бульона прецеждате.
Бульонът се слага на котлона и към него се прибавят зеленчуците, предварително нарязани на дребно, както и подправките - сол, черен и червен пипер.
Слагат се и накъсаното на парченца месо и дреболийките. Към края на варенето, когато зеленчуците са напълно готови, се добавя фидето, прясната чубрица и магданозът.
След 4-5 минути котлонът се изключва и вашата вкусна, полезна и питателна супа от петле е готова.
П.С. Ако прецените, може да сложите мазнина (олио или зехтин) в супата от петел. Аз не сложих, защото петлето си пусна мазнина.