Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Бистра супа от младо петле

Бистра супа от младо петле

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
37191711
Бистра супа от младо петле
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр., малък + дреболиите
  • картофи - 1/2 кг.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • фиде - 1 шепа
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица - прясна
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петлето се измива добре, нарязва се на парчета и заедно с дреболиите (без дробчето), 1 глава лук и няколко стръкчета прясна чубрица се слага в херметическа тенджера.

Долива се вода и тенджерата се слага на котлона на силен огън. След като заври, котлонът се намалява и месото се вари около час. Отделно може да сварите дробчето. Трябват му не повече от 10 минути.

След като петлето е готово, го обезкостявате, а бульона прецеждате.

Бульонът се слага на котлона и към него се прибавят зеленчуците, предварително нарязани на дребно, както и подправките - сол, черен и червен пипер.

Слагат се и накъсаното на парченца месо и дреболийките. Към края на варенето, когато зеленчуците са напълно готови, се добавя фидето, прясната чубрица и магданозът.

След 4-5 минути котлонът се изключва и вашата вкусна, полезна и питателна супа от петле е готова.

П.С. Ако прецените, може да сложите мазнина (олио или зехтин) в супата от петел. Аз не сложих, защото петлето си пусна мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: