Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с ориз и гъби на фурна

Печено пиле с ориз и гъби на фурна

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Печено пиле с ориз и гъби на фурна2 / 2
21/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"И ако си мислите, че едно печено пиле не може да отлети, значи нищо не разбирате - това ще изчезне от чиниите за нула време"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.1/2 кг
  • гъби - 250 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • ябълка - 1 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • джоджен - задължителен за рецептата /пресен/
  • бяло вино - 100 г
  • ориз - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, запържваме ориза в краве масло, да стане стъклен, добавяме гъбите нарязани на филийки, нарязания зелен лук, джоджен, черен пипер, индийско орехче /малко/.

Следва нарязаната на купчета ябълка, добавяме виното и задушаваме около 2-3 минути, докато оризът малко набъбне.

Пълним пилето, което е предварително осолено и овкусено с черно пиперче и краве масло, намазано отвътре и отвън.

Розмарин върху пълненото пиле при печене.

Това печено пиле с ориз и гъби на фурна става невероятно вкусно!

Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: