Румънски сладкиш Папанаш

21/08/2019
"Да се чудиш и да се маеш отвъд Дунав какъв вкусен сладкиш били приготвяли "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 588
  • Преглеждания за месеца1045
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата, прибавяте содата, угасена с малко сок от лимон, както и ванилиите.

Слагате сиренето, което намачквате с вилица хубаво.

Започвате да прибавяте постепенно брашното, като месите, докато не получите меко тесто, което не лепне.

Тестото се разтегля хубаво, оформяте от него като донъти, като малко от тестото оставяте за калпачета.

Пържите папанаш в олио.

Гарнирате с каквото ви харесва - течен шоколад, заквасена сметана, горски плодове - въпрос на вкус.

От тази доза излизат около 30 папанаши, затова, ако ви е много, направете половин доза.

Иначе тестото потъмнява, ако го оставите следващия ден в хладилника.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар