Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Качамак по румънски

Качамак по румънски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Качамак по румънски
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
9 мин.
Общо
39 мин.
Порции
6
"Веднъж да минеш Дунав и на вкусен качамак да се отядеш"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 120 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 60 г
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 30 г + за поръсване
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да кипне в подходящ съд на котлона на умерена температура. Добавете половината масло, за да се разтопи.

Започнете да добавяте на тънка струйка царевичния грис, като непрекъснато бъркате. Варете и бъркайте, докато сместа се сгъсти и започне да се отделя от стените на съда или около 7-10 мин.

Добавете настърганите предварително сирене и кашкавал, овкусете с черен пипер и сол и разбъркайте.

Отстранете качамака от котлона и изсипете в тавичка. Загладете и залейте с разтопеното останало масло.

Поръсете Мамалигата с настърган кашкавал и червен пипер и сервирайте.

Ако желаете, може да оставите ястието леко да се охлади и нарежете на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: