Ципура с ароматни треви и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
22/08/2019
"Прекрасен аромат идва от кухнята от една от най-вкусните риби - ципура, приготвена на фурна с ароматни билки и маслини "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 567
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

Нарежете ароматните треви на много ситно. Пресовайте скилидките чесън, сложете при тревите, посолете и объркайте добре.

С така приготвената смес намажете рибата отвън, останалото сложете вътре в коремчето.

Изцедете лимоните, към сока добавете зехтин, щипка сол и черен пипер.

Ако не обичате кисело, може да разредите дресинга с чашка вода.

Застелете тавичка с хартия за печене. Сложете ципурата, поръсете с галета и полейте с дресинга.

Изпечете ципурата на 200°C за около 30 мин.

Малко преди да извадите тавата с печена ципура от фурната, сложете шепа черни маслини.

Сервирайте ципурата с ароматни треви и маслини полята със соса от печенето.

Да ви е сладко!

Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
Приготвяй си тази рецепта с:
Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
24.99 лв.
Виж ››

Когато искате и за месото място да има, и за гарнитурата - използвайте лесната за почистване правоъгълна емайлирана тава.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар