Ципура с ароматни треви и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15427160
22/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ароматните треви на много ситно. Пресовайте скилидките чесън, сложете при тревите, посолете и объркайте добре.

С така приготвената смес намажете рибата отвън, останалото сложете вътре в коремчето.

Изцедете лимоните, към сока добавете зехтин, щипка сол и черен пипер.

Ако не обичате кисело, може да разредите дресинга с чашка вода.

Застелете тавичка с хартия за печене. Сложете ципурата, поръсете с галета и полейте с дресинга.

Изпечете ципурата на 200°C за около 30 мин.

Малко преди да извадите тавата с печена ципура от фурната, сложете шепа черни маслини.

Сервирайте ципурата с ароматни треви и маслини полята със соса от печенето.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар