Начин на приготвяне
Нарежете ароматните треви на много ситно. Пресовайте скилидките чесън, сложете при тревите, посолете и объркайте добре.
С така приготвената смес намажете рибата отвън, останалото сложете вътре в коремчето.
Изцедете лимоните, към сока добавете зехтин, щипка сол и черен пипер.
Ако не обичате кисело, може да разредите дресинга с чашка вода.
Застелете тавичка с хартия за печене. Сложете ципурата, поръсете с галета и полейте с дресинга.
Изпечете ципурата на 200°C за около 30 мин.
Малко преди да извадите тавата с печена ципура от фурната, сложете шепа черни маслини.
Сервирайте ципурата с ароматни треви и маслини полята със соса от печенето.
Да ви е сладко!