Начин на приготвяне
Смесете водата с прясното мляко, добавете маята и 1/2 ч.л. захар. Пресейте брашното, излейте течността с маята, добавете 1 с.л. зехтин, сол и едно малко яйце. Замесете меко тесто.
Поставете измесеното тесто в купа, покрийте с парче найлон и оставете на топло да втаса.
Наситнете пресните розмарин, салвия, майорана и скилидката чесън.
Разтопете 50 гр. краве масло, смесете с подправките.
На набрашнена повърхност разточете втасалото тесто. С чаша с диаметър 10 см. изрежете кръгове. Намажете ги с кравето масло с подправките.
Прегънете кръговете на две и наредете в застлана с парче хартия за печене продълговата форма за кейк.
Оставете бриоша да втаса отново за около 1 час. Изпечете хляба на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20 мин.
След като извадите изпечения бриош от фурната с четка намажете с ароматното краве масло.
Да ви е сладко! Соленият бриош хармоника с ароматни треви е готов.