Начин на приготвяне
Попарваме лозовите листа в подсолена вода за няколко минути, за да омекнат.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Когато омекне добавяме и промития оризи 1 к.ч. вода. Разбъркваме и задушаваме на умерен огън до полуготовност на ориза. Сваляме от котлона и добавяме още 1/2 к.ч. вода.
Към оризовата смес се прибавя натрошеното сирене и нарязаните на кубтчета яйца. Овкусяваме с ситно накълцан дожджен и копър, добавяме сол, черен пипер и разбъркваме до получаването на еднородна смес.
Сипваваме по малко от сместа в центъра на лозовия лист и завиваме на стегната сармичка. Редим сармите една до друга на няколко реда в тенджерата. Затискаме с тежка керамична чиния и доливаме вода, колкото да ги покрие.
Варим до готовност и поднасяме с кисело мляко, овкусено с чесън.