Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Аламинути»Пухкави панирани филийки

Пухкави панирани филийки

Пухкави панирани филийки3 / 3
22/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Ако знаем, че за закуска ще има от тези пухкави панирани филийки, ще станем още преди будилника да зазвъни"

Необходими Продукти

  • хляб - 350 г на филийки (половин)
  • За панировката
  • кисело мляко - 500 г
  • сода - 1 кафена лъжичка
  • яйца - 3 бр. размер М (по 50 грама)
  • брашно - около 200 г, консистенция като за кексово тесто, една идея по - рядко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбъркват киселото мляко със содата, след което се прибавят яйцата и брашното, до получаване на хомогенна маса.

Загрява се олио в тиган и филийките, разрязани на половини, се потапят в сместа, след което се изпържват от двете страни.

Излизат точно 16 панирани филии половинки, или 8 цели филии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: