Пухкавите бухтички на фурна на Бени

Hristo-Y-MoniHristo-Y-MoniНовак28
22/08/2019
"Меки като памук бухтички, които се топят в устата - какъв пълнеж ще изберете - оставяме на вас да си решите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 848
  • Преглеждания за месеца1035
  • Преглеждания за седмицата741
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнете с приготвянето трябва да оставите всички продукти да се темперират на стайна температура.

В дълбока купа смесвате млякото с маята и оставете за десетина минути, да се активира и да шупне.

Прибавяте киселото мляко, маслото, яйцата захарта и лимоновата кора. Разбърквате и постепенно добавяте брашното, пресято със солта. Замесвате меко тесто, които покривате с кърпа и оставяте на топло да втаса до удвояване на обема.

От тестото правите 12-13 топки, като всяка топка трябва да тежи около 80 г. Застилате тава с хартия за печене.

В средата на всяка топка се слага по 1 с.л. сладко или шоколад, покривате с тесто и редите на разстояние една от друга.

Оставяте бухтичките да втасат за около 20 минути, мажете с масло и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути или до златисто.

Преди поднасяне поръсвате бухтичките, които са станали леки като памук, с пудра захар.

Рецептата е от блога Вкусно с Бени

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар