Начин на приготвяне
В малко хладко мляко сипете маята и 2 ч.л. захар и разбъркайте добре, оставете настрана да шупне за 5-10 минути.
В съд за месене сипете жълтъка, цялото яйце, солта, ваниловата захар, 100 г разтопено масло, захар, кората от лимона, разбъркайте всичко.
Прибавете шупналата мая и сипвайте малко по малко брашно (може и да го пресявате на порции, за да не се изхаби въздушността).
С лъжичка бъркайте, докато прибавяте брашното. После продължете месенето на ръка. Брашното е точно 1 кг.
Мекото тесто, трябва да е малко лепкаво, оформете като топка (може да ви се струва, че ви трябва още брашно, но бъдете спокойни).
Покрийте с фолио и оставете да втаса 1 час на топло.
Разделете тестото на топки от по 60 г. Разточете всяка топка в правоъгълник, намажете с крем, завийте на пухкави бухти, намажете с масло и оставете за още 30 минути.
Загрейте фурната на 200 °C, печете бухтите с пълнеж 30 минути на 180 градуса. От това количество брашно получих 32 бухтички с крем на фурна.
Печените бухтички оставяме а да се охладят покрити, след което ръсим с пудра захар.