Начин на приготвяне
Разбийте хубаво яйцата със захарта.
Сложете содата в киселото мляко, разбъркайте и щом млякото шупне го изсипете в яйцата. Добавете щипка сол, ванилия и две лъжици ром.
Бъркайки непрекъснато, започнете да прибавяте брашното, но бавно на части, след което замесете меко тесто. Ако е необходимо добавете още брашно.
Поръсете на плота брашно и разточете тестото на кора с дебелина около 1 сантиметър.
С помощта на чашка за ракия или ликьор изрежете кръгчета. Преди да започнете обаче да режете, потопете ръбчето на чашката в брашно, за да не залепва тестото по чашката.
Загрейте олиото на огъня и започнете да пържите бухтичките.
Пържейки се те се надуват и стават на топчета. Пържете ги до като придобият златист цвят, след което ги извадете с решетъчна лъжица върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
Поднесете ги поръсени с пудра захар, шоколадов топинг или плодов сироп.
Пияните бухтички на топчета са готови.