Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Пухкавите бухтички на фурна на Бени

Пухкавите бухтички на фурна на Бени

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57531222521
Пухкавите бухтички на фурна на Бени
Снимка: Hristo-Y-Moni
2 / 5
22/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Меки като памук бухтички, които се топят в устата - какъв пълнеж ще изберете - оставяме на вас да си решите"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 30 г прясна
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • лимони - 1 бр. кора, може и есенция
  • ванилия - 1 пакет
  • прясно мляко - 130 мл
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • масло - 80 + 50 г за намазване
  • пудра захар - за поръсване
  • сладко - 12 с.л. или шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнете с приготвянето трябва да оставите всички продукти да се темперират на стайна температура.

В дълбока купа смесвате млякото с маята и оставете за десетина минути, да се активира и да шупне.

Прибавяте киселото мляко, маслото, яйцата захарта и лимоновата кора. Разбърквате и постепенно добавяте брашното, пресято със солта. Замесвате меко тесто, които покривате с кърпа и оставяте на топло да втаса до удвояване на обема.

От тестото правите 12-13 топки, като всяка топка трябва да тежи около 80 г. Застилате тава с хартия за печене.

В средата на всяка топка се слага по 1 с.л. сладко или шоколад, покривате с тесто и редите на разстояние една от друга.

Оставяте бухтичките да втасат за около 20 минути, мажете с масло и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути или до златисто.

Преди поднасяне поръсвате бухтичките, които са станали леки като памук, с пудра захар.

Рецептата е от блога Вкусно с Бени

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: