Лимонено пиле с маслинки

23/08/2019
"Знаете ли какво липсва на това апетитно пиле - ние, разбира се, запазихте ли и за нас "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо437
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се разделя на две, с остър нож всяка половина се прави на тънки пържоли.

Месото се овкусява със сол и черен пипер. В подходящ съд се слага брашно, смесено с червен пипер пипер и куркума. В тази смес се овалват пилешките пържоли.

В тиган се сипва смес от зехтин и масло, загрява се и се слагат предварително обезкостените маслини. Когато поомекнат, се добавят и пилешките пържолки.

Месото се запържва за кратко от двете страни. Накрая се поръсва с кората на един лимон и сока. Слага се капака за 2-3 минути и се задушава.

Поднесете лимонените пържолки с маслини с гарнитура по избор.

Всичко става за 15 минути.

Източник: Светослав Дулев от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар