Начин на приготвяне
Пилешкото филе се разделя на две, с остър нож всяка половина се прави на тънки пържоли.
Месото се овкусява със сол и черен пипер. В подходящ съд се слага брашно, смесено с червен пипер пипер и куркума. В тази смес се овалват пилешките пържоли.
В тиган се сипва смес от зехтин и масло, загрява се и се слагат предварително обезкостените маслини. Когато поомекнат, се добавят и пилешките пържолки.
Месото се запържва за кратко от двете страни. Накрая се поръсва с кората на един лимон и сока. Слага се капака за 2-3 минути и се задушава.
Поднесете лимонените пържолки с маслини с гарнитура по избор.
Всичко става за 15 минути.
Източник: Светослав Дулев от Кулинарна мрежа