Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Лимонено-чесново пиле с моркови

Лимонено-чесново пиле с моркови

ЕлиЕли
Новак
768
Лимонено-чесново пиле с моркови
Снимка: Ели
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Толкова ароматно, че няма да имате търпение да отворите фолиото и да му се нахвърлите"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2
  • моркови - 2 големи
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лимони - 1/2 бр.
  • подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме морковите на по-дебели лентички и ги подреждаме в тава върху алуминиево фолио.

Изцеждаме лимона, добавяме сол, черен пипер и нарязаните на ситно скилидки чесън. Смесваме ги и заливаме с тях пилето, което предварително сме сложили да полегне върху морковчетата.

Затваряме фолиото и печем на 180 градуса около половин час, за да се задуши и да не стане много сухо.

След това отваряме фолиото и оставаме да се запече. Може от време на време да поливате със сосчето, а ако не обичате кисело, може предварително да добавите 1-2 лъжички мед към соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Интересна рецепта, но би било добре снимката да е на изпеченото пиле. Предполагам че щеше да е много по апетитна гледка. :)
22.03.2018 00:33