Кайсиева грис торта

ГеновеваГеновеваЧирак60114185
25/08/2019
"Ако сте ни приятели, ще приготвите тази торта и ще ни поканите да я опитаме, ние така бихме направили "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо190
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме блата, като разбием яйцата със захарта. След това към тях добавяме брашното, в което сме сложили бакпулвера и какаото. След като сме приготвили сместа за блата, го изсипваме в тавичка с махащо се дъно, в която сме сложили хартия за печене и сме я намазали с олио.

Печем блата на 180 градуса за около 20 минути, за да сте по-сигурни проверете с клечка за зъби, ако е суха значи блатът е готов. Оставяме блата да изстине и през това време си приготвяме гриса.

Слагаме млякото да се стопли на котлона. Добавяме 10 с.л. захар и ванилиите към млякото. Когато мляко се стопли добавяме гриса и при непрестанно разбъркване изчакваме да се сгъсти. След като е готов грисът го изсипваме върху какаовия блат, който сме надупчили с вилица предварително.

Слагаме формата за торта с блата и гриса в хладилника. През това време си приготвяме кайсиевия крем за нашата торта. Разтваряме 30 г от нишестето в 100 мл. студен компот от кайсии. Използваме само сока на компота без плода.

Другата част от сока на компота го слагаме на котлона да се стопли, добавяме 5 с.л. захар и разбъркваме. След като се стопли сока добавяме разтвореното нишесте. Бъркаме постоянно, докато се сгъсти кремът.

Така сгъстения крем го изсипваме върху тортата и оставяме да изстине за 10 минути, след това слагаме в хладилника за 1 час. Накрая махаме стените на формата и украсяваме с шоколадови пръчици.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар