Кайсиева торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кайсиева торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10 парчета
"Семпла, ароматна и много вкусна плодова торта, която с удоволствие ще опитаме със сладолед или чаша кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. + 100 г
  • канела - ½ ч.л.
  • кайсиеви ядки - около 20 броя
  • кайсии - 1/2 кг
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Около 100 г захар се поръсват в тавичка за печене и се разтопяват в нагрята фурна. Изважда се, разбърква се с 1 с.л. масло и върху разтопения карамел се подреждат разполовени кайсии. Във всеки разрез се слага по 1 кайсиева ядка.

От останалите продукти се разбърква с миксер смес за блата, като първо се разбиват яйцата и захарта, а после се добавят киселото мляко, брашното с бакпулвера и канелата.

Сместа се изсипва върху кайсиите в тавата и се пече на умерена фурна. Готовността се проверява с клечка. Готовата торта се охлажда и се обръща внимателно върху поднос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кети
Кети
да не би да не си я опекла добре/ При мен винаги се получава?
22.06.2012 13:45
Неда
Неда
Нещо не ми се получи.
21.06.2012 22:21