Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Домашна торта Кайсиева наслада

Домашна торта Кайсиева наслада

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Домашна торта Кайсиева наслада
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 4
02/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
18
"Невероятна кайсиева торта - наслада за всички сетива"

Необходими Продукти

  • готови блатове - 3бр.
  • компот от кайсии - 2бр.
  • шоколад - 300 г млечен
  • цедено кисело мляко - 200 г
  • кристална захар - 3 с.л.
  • натурално нишесте - 2 с.л.
  • нектарини - 3 бр. пресни
  • За украсата
  • какаови бисквити - 1/2 пакет
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • какао - 1 ч.л. на прах
  • кайсии - 3 бр. пресни
  • банан - 1/2 бр. голям
  • ягоди - 5 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • шоколадови пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Взимаме една средно голяма купа и в нея смесваме шоколада (разтопен на водна баня и леко охладен) и цеденото кисело мляко, за да се получи като шоколадов крем.

2. Избираме подходящ поднос за торта и на дъното му слагаме малко от крема (една чаена лъжичка). Взимаме единия от блатовете и внимателно го слагаме в центъра на съда и го фиксираме върху крема, за да не се мести. Сиропираме го с няколко лъжици прецеден сок от компота.

3. Върху него мажем хубаво с шоколадовия ни крем, с помощта на лъжичка или сладкарска силиконова шпатула. Заглаждаме и подравняваме от всички страни внимателно. Стремим се да е нанесен равномерно кремът и с еднаква дебелина по целия диаметър на тортата.

4. Измиваме нектарините, белим ги, делим ги на две равни части, отстраняваме костилките и ги режем на тънки полумесеци. Редим половината от тях върху крема. Отгоре върху тях с лек натиск с ръка слагаме втория блат и процедурата се повтаря.

5. След като сложим третия блат от нашата плодова торта, го намазваме с шоколадовия крем и с помощта на шпатулата мажем и стените. Стремим се да покрием страниците на тортата, така че да не се виждат блатовете (може да използвате ножче).

6. Изваждаме плодовете от двата компота, белим ги и ги пасираме, за да стане кайсиево пюре. Количеството на пюрето трябва да се получи 400 г (ако е по-малко, долейте от сока на компотите и отново пасирайте).

7. Взимаме една малка тенджерка и слагаме в нея първо захарта и нишестето. След това добавяме и кайсиевото пюре. Бъркаме с помощта на ръчна бъркалка, докато заври и се сгъсти нашата глазура. След като се получи желирана текстура, го махаме от котлона и го оставяме настрани, да се охлади.

8. Изсипваме вече поизстиналата кайсиева глазура върху тортата и заглаждаме (ако протече по страниците на тортата, не се притеснявайте).

9. В малка купичка трошим бисквитките заедно с кафявата захар и какаото. Трябва да се получат какаови трохи за декорацията.

10. Аранжираме тортата, като върху половината от нея слагаме натрошените какаови бисквитки и редим пресни плодове (аз използвах кайсия, ягода, банани и лимон).

11. Прибираме тортата в хладилника за няколко часа, преди да я поднесем с усмивка.

Изключително подходяща торта за рожден ден, имен ден или просто парти с приятели. Всеки, който опита домашната торта Кайсиева наслада, ще я помни за дълго, а именно това е търсеният ефект за една домакиня. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: