Мармалад от праскови на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
25/08/2019
"Ама моля ви се, какви са тези неща - мармаладът се маже на филийка, а не така - с лъжицата и директно в устата "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 331
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • праскови - 3 кг добре узрели
  • захар - 1 кг
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества
Мармалад

Начин на приготвяне

Почистете прасковите от костилките и ги обелете, смелете ги в блендер или месомелачка.

Сипете смления плод в тава и добавете захарта и лимоновия сок, разбъркайте добре.

Поставете тавата в фурната и я включете на 180 градуса, печете до желаната гъстота, като периодично разбърквате.

Имайте предвид, че когато мармаладът изстине, той ще се сгъсти повече!

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар