Ягодова торта с корнфлейкс

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15427160
26/08/2019
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете меда в студеното прясно мляко. Прибавете рома.

Изсипете корнфлейкса и изчакайте, докато люспите набъбнат и поемат цялата течност.

Разбийте охладената сметана на твърд сняг.

В друга купа сложете маскарпонето с две супени лъжици пудра захар и разбийте за няколко мин с миксер.

Към маскарпонето добавете на порции разбитата сметана. Хомогенизирайте много добре. Почистете ягодите, нарежете ги на половинки.

Във форма с откопчаващ се ринг застелете парче найлон. На дъното изсипете от корнфлейкса, наредете ягоди и изсипете от крема. Повторете още веднъж, като завършите с ягодите.

Украсете ягодовата торта с разбита сметана. Приберете тортата в хладилник за 4 часа.

Извадете охладената торта, отстранете найлона и да ви е сладко!

Лека и много свежа за горещите дни ягодова торта с корнфлейкс, ще ви хареса.

Забележка: Може да я оставите и във формата, тортата е много мека, няма желатин и може да ви е трудно да я извадите!

Източник на рецептата италианското кулинарно списание Cucinare bene.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар