Печена тиква с яйчен крем

Печена тиква с яйчен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Разкошен десерт с тиква за цялото семейство - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • тиква - 840 г ( обелена и изчистена)
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 250 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита тиква, настържете на едро ренде в голяма купа.

Добавете олиото и разбъркайте добре.

В друга купа разбийте яйцата, захарта, прясното мляко и ванилията с кухненски тел.

Изсипете настърганата тиква в тавичка. Излейте яйчената смес. Загрейте фурната на 190 градуса и печете до готовност.

Извадете печената тиква, оставете да изстине и сервирайте.

Ако желаете, може да поръсите печената тиква с яйчен крем с малко канела на прах.

Източник: Ресторантски рецептурник

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: