Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко със сметанов сос гъби и круши

Телешко със сметанов сос гъби и круши

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Телешко със сметанов сос гъби и круши6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Изискано предложение за онези специални моменти, в които наистина искате да впечатлите с нещо стилно и вкусно"

Необходими Продукти

  • телешки шол - 600 г
  • моркови - 1
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 200 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • сметана - 250 мл животинска течна
  • гъби - 250 - 300 г
  • круши - 4 бр. цели белени
  • магданоз
  • чесън - 3 скилидки
  • чери домати - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, запържвам/запечатвам/ месото в масло да се зачерви, заливам го с виното и чашка вода, добавям цялата глава лук и морков, дафиновия лист, затварям тенджерата под налягане задушавам 40 минути.

Задушавам на средна степен на котлона. Когато е готово, изваждам моркова и лука, пасирам лука. Моркова вече не е нужен :)

Следва приготвянето на сметановия сос:

След сваряване на месото обикновено остава бульон 150 мл, към него добавям сметаната, доматчетата /нарязани на половинки/, целите обелени круши, гъбите, скилидки нарязани чесън.

Всичко е отново в тенджерата под налягане, при месото /вече станало крехко/. Задушавам още 15 минути, сметаната се посгъстява, крушите поемат ароматите. Не разбърквам!

Когато е готов и сметановият сос, изваждам целите круши, разпределям порциите месо и сос, като върху всяка порция телешко със сметанов сос поставям круша, украсена/ поръсена с пармезан.

Прекрасно се съчетават вкусовете в моята рецепта за телешко със сметанов сос, гъби и круши!

Приятно приготвяне и вкусно хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: