Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Палачинкова торта с два крема

Палачинкова торта с два крема

Палачинкова торта с два крема2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 100 г
  • олио - 100 мл
  • вода - 800 мл
  • сол - 3 г
  • сода - 3 г
  • брашно - колкото поеме, за да достигне гъстотата на боза
  • За крема
  • пудинг - 2 крема за торта на доктор Йоткер, бял и шоколадов
  • прясно мляко - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти приготвяме палачинково тесто и изпичаме средно дебели палачинки в леко намазнен тиган.

Разбиваме двата крема поотделно. С кафявия мажем палачинките и ги навиваме като баница. Слагаме ги във форма за торта или тавичка, подреждаме палачинките от вън на вътре и оставяме малко разстояние между тях.

Когато изпълним съда, слагаме от белия крем между палачинките и отстрани. Отгоре слагаме палачинки за украса, като ги намазваме с бял крем. Прегъваме палачинката три последователни пъти на половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: