Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Чийзкейк с маскарпоне и праскови

Чийзкейк с маскарпоне и праскови

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Чийзкейк с маскарпоне и праскови
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 9
28/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
21 мин.
Порции
10
"Хайде и опитайте още едно парче от този чийзкейк и после пак ни питайте какво толкова му харесваме на лятото"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г маслени, ронливи
  • масло - 80 - 90 г
  • праскови - 1 бр. голяма
  • сметана - 500 мл течна, сладкарска
  • маскарпоне - 250 г
  • фруктоза - 40 г
  • вода - 100 мл
  • желатин - 6 г
  • сладко от праскови - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете прасковата на парченца. Сложете я със водата на котлона да поври 5 минути, или докато хубаво омекне, и тогава добавете фруктозата. Разбъркайте и оставете за 2-3 минути да поизстине, като през това време хидратирате желатина.

Разтворете хидратираният желатин във течността с плода, разбъркайте и оставете да изстива.

Намачкайте и смелете в блендер бисквитите. Смесете ги със разтопеното масло и сипете на дъното на тавичка с откопчаващо дъно-24 см диаметър. Притискайте с обратната страна на лъжица и заравнете блата, след това приберете тавата във фризер.

Разбийте сметаната с маскарпонето на пухкаво кремче. Когато желатиновата смес с плода е изстинала (но не чакайте да стяга, разбира се), я сипвайте на части към чийз сместа и работете с плавни движения до пълно хомогенизиране.

Извадете тавичката с блата за чийзкейка от фризера, сипете плодовата чийз смес и заравнете.

Оставете тортата да стегне най-малко 4 часа в хладилник.

Когато чийзкейкът с праскови е готов може да намажете с прасковеното сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: