Начин на приготвяне
Обелете и нарежете прасковата на парченца. Сложете я със водата на котлона да поври 5 минути, или докато хубаво омекне, и тогава добавете фруктозата. Разбъркайте и оставете за 2-3 минути да поизстине, като през това време хидратирате желатина.
Разтворете хидратираният желатин във течността с плода, разбъркайте и оставете да изстива.
Намачкайте и смелете в блендер бисквитите. Смесете ги със разтопеното масло и сипете на дъното на тавичка с откопчаващо дъно-24 см диаметър. Притискайте с обратната страна на лъжица и заравнете блата, след това приберете тавата във фризер.
Разбийте сметаната с маскарпонето на пухкаво кремче. Когато желатиновата смес с плода е изстинала (но не чакайте да стяга, разбира се), я сипвайте на части към чийз сместа и работете с плавни движения до пълно хомогенизиране.
Извадете тавичката с блата за чийзкейка от фризера, сипете плодовата чийз смес и заравнете.
Оставете тортата да стегне най-малко 4 часа в хладилник.
Когато чийзкейкът с праскови е готов може да намажете с прасковеното сладко.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашия пай с праскови или другите ни предложения за чийзкейк с маскарпоне.