Селска картофена манджа с маслини

Мария СимоваМария СимоваГуру110857104913
28/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука и целината на ситно, а моркова, чушките, домата и картофите - на кубчета.

В тенджера нагрейте олиото и запържете нарязаните лук заедно с чушката, моркова и целината до лека промяна на цвета им.

Прибавете червения пипер и разбъркайте, налейте около 2 литра топла вода.

Прибавете нарязаните картофи и варите на слаб огън до пълното им омекване.

Прибавете измитите предварително маслини и обеления и нарязан на малки кубчета домат, варите за около 10 минути.

Накрая на готвенето на картофената яхния посолете на вкус и поръсете със ситно нарязания джоджен и черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете картофената манджа от котлона.

Оставете селската картофена манджа с маслини настрани при затворен капак за около 20 минути преди сервиране.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар