Сиренени питки (по стара рецепта)

Мария СимоваМария СимоваГуру110857104913
28/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте 500 г брашно и добавете солта, разбъркайте.

Смесете киселото мляко със содата, разбъркайте и оставете да шупне.

Към брашното прибавете яйцата, водата и шупналото кисело мляко, замесете меко нелепящо по ръцете тесто, ако е нужно, добавяйте малко брашно.

Разделете тестото на 20 топчета, всяко топче разточвате на кора с дебелина 1 см.

В 10 броя от тях, прибавяте предварително приготвената смес за плънка от натрошеното сирене и разбития белтък.

С останалите 10 разточени топчета, покривате и ги слепвате с помощта на вилица.

Така оформените сиренени питки поставете в тава, постлана с хартия за печене, и намажете с разбития жълтък.

Поставете тавата със содените хлебчета в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто кафяв загар за около 30-35 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар