Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто от тиквички и бадеми

Песто от тиквички и бадеми

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Песто от тиквички и бадеми
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Домашно приготвено песто от тиквички и бадеми, гарнираме ястие или просто си го мажем на филийка, защото е супер вкусно"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • бадеми - 50 г обелени, сурови
  • пармезан - 50 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • босилек - 2 бр. пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пестото, което ви предлагам, може да се направи със сурови тиквички, но и с леко сотирани. Изберете вие вашия начин.

Пестото от тиквички и бадеми се използва като сос за паста, ньоки и лазаня, за намазване на пица, за ризото. Придава чудесен и неповторим вкус на ястията.

Настържете тиквичките на едро ренде. Посолете ги и разбъркайте добре. Към тях прибавете обелените сурови бадеми, настъргания пармезан и босилека.

Сложете всички продукти в блендер. Смелете до получаване на хомогена смес. Подправете пестото със зехтин.

Не приготвяйте големи количества песто от тиквички, а само толкова, колкото да изсползвате за едно ядене.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: