Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с гъби манатарки

Качамак с гъби манатарки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Качамак с гъби манатарки
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ако искате доказателство, че качамакът може да се представи като изискано ястие - ето ви, изпипано до последния детайл"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 100 г
  • мляко - 250 мл 3.8%
  • вода - 250 мл та от накиснатите сушени манатарки
  • пармезан - 50 г прясно настърган
  • масло - 10 г
  • манатарки - 100 г гъби (можете и само с 300 г манатарки)
  • печурки - 200 г пресни гъби
  • масло - 2 с.л. зехтин /рапица
  • домати - 250 г нарязани
  • мащерка - 1 стрък
  • червено вино - 150 мл сухо
  • чесън - 1 скилидка
  • червен лук - 1 малка
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За качамака: в тенджера завират млякото и водата от накиснатите манатарки до кипене.

Разбъркайте царевичния грис и намалете котлона, разбъркайте няколко минути.

След това затворете капака на тенджерата и оставете да набъбне за около 20 минути, разбъркайте от време на време на много бавна степен го оставяте да се готви, без да се притеснявате... става чудесен.

Почиствате печурките с влажна кухненска кърпа и ги нарежете на ивички.

Обелете лука и чесъна и нарязвате на ситно. Измийте мащерката, накъсайте листенцата.

Загрейте зехтин /рапица / 2 с.л. в тенджерата, запържете гъбите. Добавете мащерката, лука и чесъна и запържете за кратко.

Деглазирайте с червено вино и гответе внимателно.

Добавете нарязаните ситно домати със сока, сложете и манатарките.

Овкусете със сол и черен пипер, намалете котлона, сложете капака и задушете около 10 минути.

Това е лесният вариант за качамак с гъби манатарки и е много вкусен!

Приятно приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: